Vauvahieronnan yksilö- ja ryhmäohjaukset

Vauva tutustuu ulkomaailmaan ensisijaisesti kosketuksen kautta. Hieronta ja kosketus on sanatonta viestintää vanhemman ja vauvan välillä, kun yhteisiä sanoja ei vielä ole.

Vauvahieronnalla voidaan vahvistaa vauvan peruselintoimintoja vilkastuttamalla verenkiertoa, syventämällä hengitystä ja helpottamalla ruoansulatusta. Vauvahieronnalla voidaan vaikuttaa suotuisasti toiminnallisiin vatsavaivoihin, kuten vatsakipuihin, ummetukseen tai refluksiin.

Kosketus ja vuorovaikutus luo vauvalla turvallisuuden tunteen, joka toimii perustana tasapainoiselle kehitykselle. Hieronta tukee vauvan motorista kehitystä, sillä se auttaa vauvaa tuntemaan oman kehonsa ja sen rajat. 

Hieronnalla voidaan auttaa vauvaa rentoutumaan ja täten vaikuttaa suotuisasti vauvan nukahtamiseen ja unenlaatuun. Vauvan helliminen lisää sekä vauvan että äidin oksitosiini- eli "rauhan hormonin" eritystä. Äidillä se vaikuttaa suotuisasti myös maidoneritykseen. 

Vauvahieronta on vauvan ja vanhemman välinen rauhallinen yhdessäolon hetki, joka laajentaa ja syventää lapsen ja aikuisen välistä suhdetta. 

Hyvistä kosketuksista kehittyy hyvä minäkuva.

Käyttämämme ja ohjaamamme vauvahierontamenetelmä perustuu Baby Balance®-vauvahierontaan. Yhteistyössä Balance Care Oy:n kanssa tarjoamme 4 euron alennuksen Baby Balance® Simppeli -verkkokurssiin, joka opastaa selkein ohjein ja videoin Baby Balance®-vauvahierontaan myös kotona. Koodilla FYSITA saat alennuksen verkkokurssista. Lisätietoja Simppelistä löydät täältä

Vauvahierontaan liittyvät palvelumme

 


Vauvahieronnan yksilöohjaus 90 minuuttia 
- vauvan rentouttava hieronta
- toiminnallisten vatsavaivojen hoito
- vanhempien ohjaus (hierontaotteet, ravinto, kantoliina, vauvanhoito ja kantoasennot)
- sisältää kirjallisen ohjeistuksen
- myös kotikäynteinä

Vauvahieronnan ryhmänohjaus 90 minuuttia (ei ryhmiä kesäaikana)
- ryhmänohjauksissa ohjataan äitejä ja isiä hieromaan vauvaansa
- ryhmänohjauksesta saa mukaan myös kirjallisen ohjeistuksen (sisältää muun muassa hierontaotteita, tietoa äidin ravitsemuksesta, kantoliinan käytöstä)
- pienryhmänä Fysita Oy:n tiloissa, 3-5 vauvaa + äiti/isä


Tilauskutsut ja kotikutsut
- tilaa meidät ohjaamaan kotiin tai tilaisuuksiin
- ryhmän koko 4-10 vauvaa + äiti/isä
- hinta räätälöidään ryhmän koon mukaan
- Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Äidin ja vauvan hoito 120 minuuttia 
- sisältää vauvan rentouttavan hieronnan ja äidin hoidon
- äidin hoidon sisällöksi voi valita LPG-hoitoa, hierontaa, fysioterapeuttista hoitoa ja ohjausta (esimerkiksi vatsalihasten erkauma, lantionpohjanlihakset)