Vauvahieronnan yksilö- ja ryhmäohjaukset

Vauva tutustuu ulkomaailmaan ensisijaisesti kosketuksen kautta. Hieronta ja kosketus on sanatonta viestintää vanhemman ja vauvan välillä, kun yhteisiä sanoja ei vielä ole.

Vauvahieronnalla voidaan vahvistaa vauvan peruselintoimintoja vilkastuttamalla verenkiertoa, syventämällä hengitystä ja helpottamalla ruoansulatusta. Vauvahieronnalla voidaan vaikuttaa suotuisasti toiminnallisiin vatsavaivoihin, kuten vatsakipuihin, ummetukseen tai refluksiin.

Kosketus ja vuorovaikutus luo vauvalla turvallisuuden tunteen, joka toimii perustana tasapainoiselle kehitykselle. Hieronta tukee vauvan motorista kehitystä, sillä se auttaa vauvaa tuntemaan oman kehonsa ja sen rajat. 

Hieronnalla voidaan auttaa vauvaa rentoutumaan ja täten vaikuttaa suotuisasti vauvan nukahtamiseen ja unenlaatuun. Vauvan helliminen lisää sekä vauvan että äidin oksitosiini- eli "rauhan hormonin" eritystä. Äidillä se vaikuttaa suotuisasti myös maidoneritykseen. 

Vauvahieronta on vauvan ja vanhemman välinen rauhallinen yhdessäolon hetki, joka laajentaa ja syventää lapsen ja aikuisen välistä suhdetta. 

Hyvistä kosketuksista kehittyy hyvä minäkuva.

Käyttämämme ja ohjaamamme vauvahierontamenetelmä perustuu Kirsti Rikalan Suomeen tuomaan intialaiseen vauvahierontaan, johon yhdistetään vyöhykepisteiden hierontaa.


Vauvahierontaan liittyvät palvelumme


Vauvahieronnan yksilöohjaus 90 minuuttia 
- vauvan rentouttava hieronta
- toiminnallisten vatsavaivojen hoito
- vanhempien ohjaus (hierontaotteet, ravinto, kantoliina, vauvanhoito ja kantoasennot)
- sisältää kirjallisen ohjeistuksen
- myös kotikäynteinä

Vauvahieronnan ryhmänohjaus 90 minuuttia (ei ryhmiä kesäaikana)
- ryhmänohjauksissa ohjataan äitejä ja isiä hieromaan vauvaansa
- ryhmänohjauksesta saa mukaan myös kirjallisen ohjeistuksen (sisältää muun muassa hierontaotteita, tietoa äidin ravitsemuksesta, kantoliinan käytöstä)
- pienryhmänä Fysita Oy:n tiloissa, 3-5 vauvaa + äiti/isä


Tilauskutsut ja kotikutsut
- tilaa meidät ohjaamaan kotiin tai tilaisuuksiin
- ryhmän koko 4-10 vauvaa + äiti/isä
- hinta räätälöidään ryhmän koon mukaan
- Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Äidin ja vauvan hoito 120 minuuttia 
- sisältää vauvan rentouttavan hieronnan ja äidin hoidon
- äidin hoidon sisällöksi voi valita LPG-hoitoa, hierontaa, fysioterapeuttista hoitoa ja ohjausta (esimerkiksi vatsalihasten erkauma, lantionpohjanlihakset)

Koko Fysitan henkilöstö on kouluttautunut vauvahieronnan ohjaajiksi sekä suorittaneet Baby Balance®-vauvahieronnan perushierontatekniikkakurssin. Lisäkoulutuksiimme kuuluu myös äitiysfysioterapiakoulutuksia ja tavoitteenamme on tukea äitejä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti synnytyksen jälkeen. 

Palveluiden hinnaston löydät täältä

Lisätietoja Baby Balance®-vauvahieronnasta löydät täältä.

Hyvinvointia vauvalle ja vanhemmille.