Hieronta

Hieronnassa vaikutetaan erilaisin ottein ja tekniikoin pehmytkudoksiin, kivun lievittymiseen, neste- ja verenkierron vilkastumiseen sekä rentoutumiseen. Hieronta parantaa lihasten ja sen seurauksena koko kehon aineenvaihduntaa. Kuona-aineiden poistuessa lihaksen palautuminen nopeutuu. Hieronnalla nopeutetaan palautumista sekä fyysisestä että psyykkisestä rasituksesta. Tavoitteena on myös ennaltaehkäistä vaivojen syntymistä. 

Hierontahoidoissa ja -tekniikoissa hyödynnämme fysioterapeuttista ammattitaitoamme sekä laajaa ja monipuolista lisäkouluttautumistamme tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

MamaMassage® -raskaushieronta ja äitiyshieronta

Raskaushieronta auttaa rentoutumaan ja helpottaa kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Hieronta helpottaa turvotuksia käsissä tai jaloissa sekä vaikuttaa usein rentoutumisen kautta suotuisasti myös ruoansulatukseen. Hieronnalla voidaan helpottaa raskauteen mahdollisesti liittyviä iskiastyyppisiä kipuja sekä liitoskipuja. Annamme tarvittaessa myös yksilöllisiä hoito-ohjeita näiden oireiden lievittymiseksi ja ennaltaehkäisyksi. 

Raskaushieronnassa huomioidaan aina raskauden vaihe ja sen etenemiseen liittyvät fyysiset ja psyykkiset muutokset. Raskaushieronta voidaan toteuttaa puoli-istuvassa asennossa tai kylkimakuulla. Kylkimakuulla äidin asento tuetaan hieronnan ajaksi rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin tyynyjen avulla. 

Raskaushieronta tuo kokonaisvaltaista hyvää oloa äidille ja vauvalle.

Lue lisää MamaMassage-hieronnasta täältä. 

Vauvahieronta

Vauvahieronnalla voidaan vahvistaa vauvan peruselintoimintoja vilkastuttamalla verenkiertoa, syventämällä hengitystä ja helpottamalla ruoansulatusta. Vauvahieronnalla voidaan vaikuttaa suotuisasti toiminnallisiin vatsavaivoihin, kuten vatsakipuihin, ummetukseen tai refluksiin. Kosketus ja vuorovaikutus luo vauvalla turvallisuuden tunteen, joka toimii perustana tasapainoiselle kehitykselle. Hieronta tukee vauvan motorista kehitystä, sillä se auttaa vauvaa tuntemaan oman kehonsa ja sen rajat. Hieronnalla voidaan auttaa vauvaa rentoutumaan ja täten vaikuttaa suotuisasti vauvan nukahtamiseen ja unenlaatuun. 

Lisätietoja vauvahieronnasta löydät täältä.

Intialainen päähieronta

Hemmotteluhoitona palveluvalikoimassamme on nyt myös intialainen päähieronta, johon ostettavissa myös lahjakortteja.

Intialainen päähieronta rentouttaa koko kehoa, laukaisee jännityksiä ja tehostaa päänahan verenkiertoa. Hoito virkistää mieltä ja tuo ihanan rentoutus hetken arjen keskelle. Intialaisessa päähieronnassa hoidettava on selin makuulla tai tuolilla istuen (esim. raskaana olevat). Hieronnassa käsitellään niska-hartia-aluetta, olkavarsia, päänahkaa, kasvoja ja korvalehtiä. Hoidossa ei käytetä öljyä tai muita väliaineita.