Raskaus ja LPG-hoidot

Raskaus saattaa aiheuttaa jalkojen turvotusta, väsymistä ja kipeytymistä. Onneksi näihin oireisiin on kehitetty tutkitusti tehokkaat LPG -Endermologie-hoidot, jotka tuovat helpotusta väsyneisiin jalkoihin vähentäen samalla turvotusta. Hoitomuoto on miellyttävän tuntuinen, luonnollinen ja turvallinen. LPG Endermologie tehostaa laskimo- ja lymfavirtausta tuoden välittömästi helpotusta oireisiin. 

Raskaana olevan LPG-hoidossa huomioidaan aina raskauden vaihe ja sen etenemiseen liittyvät fyysiset ja psyykkiset muutokset. LPG Endermologie-hoidot voidaan toteuttaa puoli-istuvassa asennossa tai kylkimakuulla. Kylkimakuulla äidin asento tuetaan hoidon ajaksi rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin tyynyjen avulla.


Alaraajojen LPG-hoitoa puoli-istuvassa asennossa

Alaraajojen LPG-hoitoa miellyttävässä asennossa kylkimakuulla

Sektioarven hoito

Sektioarven LPG-hoitoa

LPG -tekniikoilla on positiivinen vaikutus sidekudoksen paranemiseen. LPG- hoito lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa haavan ympärillä, mikä nopeuttaa haavan paranemista. LPG-hoito sopii erinomaisesti mm. sektioarpien ja muiden leikkausten jälkeisten arpien hoitoon. Sektion jälkeen kudoksen mobilisointi on tärkeää hyvän paranemisprosessin saavuttamiseksi. Arven hellävarainen ja kivuton mobilisointi vahvistaa kudosta, aktivoi aineenvaihduntaa ja ehkäisee fibroosia. 


Ihoa kiinteyttävät hoidot ja vartalohoidot synnytyksen jälkeen

Raskauden aikana vatsan iho joutuu luonnollisesti kovaan venytykseen aiheuttaen ihon veltostumista. LPG Endermologie -hoito tehostaa kollageeni- ja elastiinisynteesin uudelleenkäynnistymisen kiinteyttäen ja tasoittaen ihoa. LPG-hoidolla nopeutetaan myös mahdollisten raskausarpien vaalenemista. 

Huom! Hoikentavat Lipomassage-hoidot eivät ole sopivia raskauden ja imetyksen aikana. 
Sen sijaan hormonitoiminnan palautuessa (yleensä kahden kuukautiskierron jälkeen) voidaan LPG-hoidolla hoitaa myös paikallisia rasvakertymiä aktivoiden hoidolla luonnollista rasvasolun aineenvaihduntaa ja kiinteyttäen kudosta. 

Olemme Fysitassa toteuttaneet LPG-hoitoja jo vuodesta 2011 alkaen. Koko henkilökunta on täydentänyt ammattitaitoaan myös äitiysfysioterapiaan liittyvillä lisäkoulutuksilla, joten opastamme tarvittaessa myös turvalliseen ja  yksilöllisesti huomioituun liikuntaan ja harjoitteisiin raskauden aikana ja raskauden jälkeen. 

Otathan rohkeasti yhteyttä, jos Sinulla tulee kysyttävää!