Baby Balance® -vauvahieronta

Vauva tutustuu ulkomaailmaan ensisijaisesti kosketuksen kautta. Hieronta ja kosketus on sanatonta viestintää vanhemman ja vauvan välillä, kun yhteisiä sanoja ei vielä ole.

Vauvahieronnalla voidaan vahvistaa vauvan peruselintoimintoja vilkastuttamalla verenkiertoa, syventämällä hengitystä ja helpottamalla ruoansulatusta. Kosketus ja vuorovaikutus luo vauvalla turvallisuuden tunteen, joka toimii perustana tasapainoiselle kehitykselle. Hieronta tukee vauvan motorista kehitystä, sillä se auttaa vauvaa tuntemaan oman kehonsa ja sen rajat. 

Vauvan helliminen lisää sekä vauvan että äidin oksitosiini- eli "rauhan hormonin" eritystä. Äidillä se vaikuttaa suotuisasti myös maidoneritykseen. Vauvahieronta on vauvan ja vanhemman välinen rauhallinen yhdessäolon hetki, joka laajentaa ja syventää lapsen ja aikuisen välistä suhdetta. 

Hyvistä kosketuksista kehittyy hyvä minäkuva.


Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla. Kokemuksemme mukaan yli 90 - 95 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä  5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy sitten mikä tahansa. Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, itkuisuuteen, rintaraivareihin, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiin. Myös tyytymättömyyteen ja kitinään, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin on tullut suurta helpotusta.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. 

Koko Fysitan henkilökunta on suorittanut vauvahieronnan ohjaajakoulutuksen, WHO:n imetysohjaaja -koulutuksen sekä Baby Balance®-vauvahieronnan perushierontatekniikkakurssin ja refluksivauvan tutkiminen ja hoito-kurssin sekä pään ja kaularangan hoito -moduulin (sisältää kieli- ja huulijänneongelmat).  Lisäkoulutuksiimme kuuluu myös äitiysfysioterapiakoulutuksia, MamaMassage® -koulutus sekä raskauden ajan ja raskauden jälkeisen masennuksen hoitoon syventäviä koulutuksia. Tavoitteenamme on tukea äitejä ja perheitä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti sekä raskausaikana että vauvan syntymän jälkeen. 

Koko Suomen Baby Balance®-vauvahierontaa tekevät terveydenhuollon ammattilaiset löydät Balance Care Oy:n kotisivuilta.

Vauvahierontaan liittyvät palvelumme

 


Vauvahieronnan yksilöohjaus 90 minuuttia 
- vauvan rentouttava hieronta
- toiminnallisten vatsavaivojen hoito
- vanhempien ohjaus (hierontaotteet, ravinto, kantoliina, vauvanhoito ja kantoasennot)
- sisältää kirjallisen ohjeistuksen
- myös kotikäynteinä

Vauvahieronnan ryhmänohjaus 90 minuuttia (ei ryhmiä kesäaikana)
- ryhmänohjauksissa ohjataan äitejä ja isiä hieromaan vauvaansa
- ryhmänohjauksesta saa mukaan myös kirjallisen ohjeistuksen (sisältää muun muassa hierontaotteita, tietoa äidin ravitsemuksesta, kantoliinan käytöstä)
- pienryhmänä Fysita Oy:n tiloissa, 3-5 vauvaa + äiti/isä


Tilauskutsut ja kotikutsut
- tilaa meidät ohjaamaan kotiin tai tilaisuuksiin
- ryhmän koko 4-10 vauvaa + äiti/isä
- hinta räätälöidään ryhmän koon mukaan
- Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Äidin ja vauvan hoito 120 minuuttia 
- sisältää vauvan rentouttavan hieronnan ja äidin hoidon
- äidin hoidon sisällöksi voi valita LPG-hoitoa, hierontaa, fysioterapeuttista hoitoa ja ohjausta (esimerkiksi vatsalihasten erkauma, lantionpohjanlihakset)
Palveluiden hinnaston löydät täältä.